top of page

OM OSS

Advokatfirman Frenander grundades år 1931 och är Örebros äldsta och en av de mest anlitade advokatbyråerna i Örebro. Vi har kontor i centrala Örebro, inne på Stallbacken i kvarteret ”Gamla Stan” och i Eksjö på I12-området.

 

På Advokatbyrån arbetar kompetenta och erfarna jurister samt två sekreterare/administratörer. Byrån har bred kompetens inom flertalet juridiska områden och kan bistå med rådgivning och agera som ombud både för företag och för dig som privatperson.

ADVOKATFIRMAN FRENANDERS HISTORIA

Advokatfirman Frenander grundades av Josef Frenander. Den gamla skosläkten Frenander bytte spår och gav sig in i juridiken. Josef Frenander blev advokat under sitt trettionde levnadsår och hade till en början sin verksamhet i samma hus som där han bodde med sin familj på Drottninggatan i Örebro.

Efter att ensam ha drivit advokatbyrån i 20 år slog Josef Frenander sig samman med stockholmaren H-G Grefberg och advokatbyrån antog namnet Frenander och Grefberg.

Josef Frenanders son Åke Frenander följde i sin fars fotspår och efter genomförd tingsnotarietjänst i Säffle påbörjade han domarutbildning och arbetade som hovrättsfiskal i Göta hovrätt. Han bytte dock bana och arbetade under några år som biträdande jurist på en advokatbyrå i Värnamo. Att ta över sin fars verksamhet föll sig sedan naturligt och 1967 inträdde Åke Frenander som delägare i Advokatfirman Frenander samtidigt som Josef Frenander började trappa ner i arbete. Åke Frenander var verksam på advokatbyrån fram till 1998.

Advokatfirman Frenander har under åren haft kontor på fem olika adresser i Örebro. Från början låg kontoret på Drottninggatan där Josef Frenander hade sin bostad. Därefter har byrån haft sina lokaler på Storgatan och även en kort tid på Slottsgatan. När bostads- och affärskomplexet Krämaren byggdes i Örebro i början på 60-talet som en del av den stora södersaneringen förflyttades stadens mitt något åt söder, varför det blev naturligt att byrån flyttade in på Rudbecksgatan år 1965. Sedan år 1997 har byrån haft sin adress på Kungsgatan 1 på Stallbacken i kvarteret ”Gamla Stan”.

Byrån har tidigare haft kontor även på andra orter än Örebro, nämligen i Hallsberg och i Laxå. År 2021 valde Advokatfirman Frenander att expandera igen och öppnade ett nytt kontor i Eksjö.

Josef Frenander.jpg

JOSEF FRENANDER

Åke Frenander.jpg

ÅKE FRENANDER

sa_ledamoter_logo_blue.png
bottom of page